Få ut bästa banbredden ut ditt bredband

De allra flesta behöver bredband av en eller annan anledning, men hur får man den bästa bandbredden för just sina egna behov? Det finns en rad olika sätt att ansluta till internet på marknaden, nu på sista tiden har det dessutom poppat upp en hel del nya alternativ såsom bredband via elnätet. Det innebär att vissa elleverantörer erbjuder dig att skicka och ta emot data via ditt vanliga eljack, för detta krävs dock ett speciellt modem.

Det vanligaste sättet idag är ADSL som är en typ av ”Digital Subscriber Line” där man använder telefonnätet. Det kan man ansluta till förutsatt att man har ett anpassat modem och att telestationen är förberedd.

Ifall man är ute efter absolut bästa bandbredd är optisk fiber att rekommendera. Det är en separat kabel där man överför internettrafik via ljussignaler. Det är på frammarsch och ger överlägsen överföringshastighet.

I dagens läge finns det många möjligheter för trådlös överföring, såsom 3g eller 4g som fungerar som vanliga mobilabonnemang. Även WLAN är en teknik för trådlöst internet över kortare distanser.